nyheder

Russiske hackere starter muligvis et angreb på Windows 10 i denne uge

Russiske hackere starter muligvis et angreb på Windows 10 i denne uge

Microsoft anerkendte for nylig, at Windows 10 Anniversary Update-brugere er sårbare over for hackerangreb på grund af to nul-dags sårbarheder i Adobe Flash og Windows-kernen på niveau.

Microsoft blev faktisk tvunget til at anerkende denne sikkerhedsfejl, efter at Google afslørede, at sårbarheden allerede udnyttes aktivt. Søgemaskingiganten brød sin sædvanlige offentliggørelsespolitik på tre måneder, simpelthen fordi konsekvenserne af ikke at afsløre angrebene ville have været for alvorlige.

For nylig gennemførte aktivitetsgruppen, som Microsoft Threat Intelligence kalder STRONTIUM, en spyd-phishing-kampagne med lavt volumen. Kunder, der bruger Microsoft Edge på Windows 10-jubilæumsopdatering, er kendt for at være beskyttet mod versioner af dette angreb observeret i naturen. Denne angrebskampagne, der oprindeligt blev identificeret af Googles trusselsanalysegruppe, brugte to nul-dags sårbarheder i Adobe Flash og Windows-kernen på nedadgående niveau til at målrette mod et specifikt sæt kunder.

Microsoft har koordineret med Google og Adobe for at undersøge denne tråd og oprette en patch til down-versioner af Windows. Patchen testes allerede og frigives den næste Patch tirsdag 8. november. Det ser ud til, at alle Windows-versioner er sårbare over for denne type angreb, og af denne grund tester Microsoft også lignende patches til alle versioner af Windows.

Microsoft reagerede straks på nyhederne, men det betyder ikke, at Windows 10-brugere er sikre. Hackere har stadig seks dage tilbage til at lancere et større angreb på Windows 10-brugere, og sandsynligheden for, at dette sker, er faktisk ret høj, idet der tages hensyn til, at Microsoft lapper sårbarheden i næste uge.

Microsoft anbefaler, at alle kunder opgraderer til Windows 10, det mest sikre operativsystem, virksomheden har bygget. Windows 10-brugere, der har aktiveret Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), vil være i stand til at opdage hackers forsøg på angreb.

KB3179574 til Windows 8.1 forårsager langsomme opstartsproblemer
Microsoft har for nylig skubbet udrulningen af ​​opdateringen i august til Windows 8.1, hvilket bringer en overflod af systemforbedringer til OS. KB31...
Fix Ingen Wi-Fi, mobildataforbindelse i Windows 10 Mobile Anniversary Update
Windows 10 Mobile Anniversary Update er her, men den er ikke fejlfri. Når brugerne tester det nye operativsystem, støder de på forskellige problemer, ...
Advarsel Falsk Adobe Flash Update installerer malware på din Windows-computer
Hvis du modtager en uventet besked, der beder dig om at opdatere din Adobe Flash Player, skal du tænke dig om, før du trykker på opdateringsknappen. D...