vinduer

Sådan tilpasser du Windows 10-genvejsmenuen

Sådan tilpasser du Windows 10-genvejsmenuen

Kontekstmenuen åbnes, når du højreklikker på skrivebordet eller en mappe, fil og software genvej. Det åbner en lille menu med en række praktiske indstillinger og genveje. Windows 10 inkluderer ikke nogen indbyggede muligheder for at tilpasse disse menuer, men du kan stadig omkonfigurere dem enten ved at redigere registreringsdatabasen selv eller med noget ekstra software. Dette er nogle af tredjeparts softwarepakker til Windows 10, du kan tilpasse genvejsmenuen med.

Føj ny software og webstedsgenveje til Desktop-kontekstmenuen

Context Menu Editor er et godt værktøj til at tilføje software og webstedsgenveje til desktop-kontekstmenuen med. Føj dette program til Windows 10 ved at trykke på Download fil på denne side. Det gemmes som en komprimeret zip-mappe, som du kan dekomprimere ved at åbne den i File Explorer og vælge Udtræk Alle. Åbn softwaren fra den udpakkede mappe.

  1. Når du har åbnet vinduet ovenfor, kan du trykke på Gennemse knappen ved siden af ​​tekstfeltet Sti for at vælge en programgenvej, der skal føjes til kontekstmenuen.
  2. Indtast derefter en titel til genvejen i tekstboksen.
  3. Tryk på Sæt og højreklik på skrivebordet for at åbne genvejsmenuen. Nu inkluderer det den software genvej, du lige har tilføjet.
  4. For at tilføje en ny webstedsgenvej til menuen skal du indtaste en webadresse i URL-tekstfeltet.
  5. Skriv en titel til webstedet i tekstboksen.
  6. Klik på Sæt knappen nederst i vinduet. Derefter kan du åbne websidesiden ved at klikke på dens nye genvej i genvejsmenuen.

Føj nye filgenveje til genvejsmenuen

Du kan ikke tilføje filgenveje til dokumenter og billeder til genvejsmenuen med Kontekstmenu Editor. For at gøre det skal du tilføje FileMenu-værktøjer til Windows 10 fra Softpedia. Klik på Hent på denne side for at gemme dens opsætning og køre gennem installationsprogrammet for at tilføje programmet til din stationære eller bærbare computer.

  1. Når du har åbnet programmets vindue nedenfor, skal du klikke på Kommandoer til FileMenu-værktøjer hvis det ikke allerede er valgt.
  2. Tryk på Tilføj kommando knappen for at tilføje en ny genvej.
  3. Du kan vælge Kør program fra rullemenuen Handling.
  4. Klik inde i programfeltet, og tryk på knappen ... for at vælge en fil, som genvejen skal åbnes.
  5. Slet Ny kommando fra menutekstfeltet, og indtast filtitlen der.
  6. Klik derefter på Anvend ændringer knap.
  7. Du skal højreklikke på skrivebordet for at åbne genvejsmenuen, som nu indeholder en ny FileMenu-værktøjer undermenu med en række ekstra muligheder. Dette inkluderer også den nye filgenvej, du tilføjede den. Klik på genvejen, og vælg et program, du vil åbne filen med.

Tilpas Send til menuen

  1. Mappekontekstmenuer inkluderer a Send til menu, som du også kan tilpasse med FileMenu Tools. Klik på for at gøre det "Send til" -menuen i softwarevinduet som nedenfor.
  2. Du kan slette elementer, der allerede er på Send til undermenu ved at vælge dem og klikke på Slet.
  3. For at tilføje et element til Send til undermenu, vælg Tilføj kommando til venstre.
  4. Vælg feltet Navn, og indtast en titel for varen.
  5. Klik på feltet Mål, og indtast en mappesti til Send til vare. Alternativt kan du klikke på knappen ... for at vælge en exe-fil.
  6. Tryk på Anvend ændringer knappen for at anvende den nye Send til menuindstillinger.

Slet tredjeparts softwareindstillinger og genveje i genvejsmenuen

  1. Nogle tredjepartssoftware tilføjer nye genveje og indstillinger til genvejsmenuen. Du kan slette dem ved at vælge Kommandoer fra andre applikationer i FileMenu Tools-vinduet som nedenfor. Bemærk, at du også skal køre FileMenu Tools som administrator for at slette tredjepartselementer i kontekstmenuerne.
  2. Klik nu på de valgte afkrydsningsfelter der for at fjerne deres emner fra genvejsmenuen.
  3. Tryk på Anvend ændringer knappen for at slette softwarekontekstmenupunkterne.

Føj nye filer til den nye undermenu

Genvejsmenuen indeholder en Ny undermenu, hvorfra du kan vælge at konfigurere nye filtyper og føje dem til skrivebordet. Du kan tilføje flere filformater til denne undermenu med højreklikforstærker. Vælg Højreklik Enhancer på denne side for at tilføje freeware-versionen til dit skrivebord. Kør derefter softwaren, og vælg Ny menueditor for at åbne vinduet vist direkte nedenfor.

  1. Vælg et filformat, der skal føjes til Ny menu fra listen False.
  2. Klik på den grønne kryds.
  3. Derefter skal du finde filformatet på Ny undermenu efter et par minutter (men hvis du ikke genstarter Windows). Du kan højreklikke på skrivebordet og vælge Ny for at åbne undermenuen vist direkte nedenfor.

Tilføj gennemsigtighed og nye farver til genvejsmenuen

Bortset fra at tilføje og fjerne genveje og indstillinger fra genvejsmenuen, kan du tilføje lidt gennemsigtighed og nye farver til det med Moo0 Transparent Menu. Du kan klikke Hent på softwaresiden Moo0 Transparent Menu for at gemme installationsprogrammet. Åbn installationsfilen for at tilføje den til Windows 10.

  1. Når softwaren kører, skal du højreklikke på ikonet på systembakken og vælge Menu Gennemsigtighed.
  2. Vælg en gennemsigtighedsværdi i menuen.
  3. Højreklik derefter på skrivebordet for at åbne din nye, gennemsigtige genvejsmenu som vist nedenfor.
  4. Klik på for at tilføje nye farver Menu Hud i softwaremenuen for at åbne undermenuen vist direkte nedenfor.
  5. Vælg en farveindstilling fra den menu, og højreklik på skrivebordet igen for at åbne den tilpassede kontekstmenu som nedenfor. Bemærk, at dette også kan ændre menufarver i andre applikationer.

Så der er mange måder, du kan tilpasse genvejsmenuen med disse programmer. Kontekstmenuen giver dig en helt ny måde at oprette genveje til software, filer, websteder og systemindstillinger på. Ved at udvide kontekstmenuerne kan du derefter fjerne genveje på skrivebordet og Start-menuen.

Alle problemer løst ved Windows Update-opdateringen [Maj 2014]
Microsoft tager sig af sikkerheden af ​​sine produkter ved at frigive rettidige opdateringer til sine produkter. I dag vil vi hente alle de problemer...
KB2969339 Patch frigivet for at rette nogle Windows 8.1 opdateringsfejl
For et stykke tid siden fortalte vi dig om forskellige fejl, som Windows 8.1-brugere modtog, da de prøvede at installere den nyeste Windows 8.1-opdate...
Sådan løses problemet med Surface Pro 3-batteridrænning uden at betale $ 500 for et nyt batteri
Problemet med batteridrænningen på Surface Pro 3 er en uendelig saga, ligesom tilfældige genstart på Lumia 950 og Lumia 950 XL. Faktisk har alle Surfa...